Neden Su Tasarrufu Yapmalıyız | Rain Soft | Evsel Cihazlar
Neden Su Tasarrufu Yapmalıyız? 09-03-2021

Su Tasarrufu

Herkesinde bildiği üzere dünyadaki su kaynaklarımız, tükenme riski ile karşı karşıya. Neden su tasarrufu yapmalıyız bizden sonra gelecek nesiller hatta o kadar ileri gitmeye gerek yok bizler bile su sorunu yaşayacağız. Susuz bi hayat nasıl olur hayal edebiliyor musunuz, belki de bunu okurken dünyada o kadar su var nasıl bitecek diye düşünüyorsundur. Bildiğiniz üzere her su içilmeye uygun değil. Ama ben sadece içme suyuda tükenecek demedim. Tüm su kaynaklarımız gün geçtikçe elimizden kayıp gidiyor. Suyu sadece içme suyu olarak kullanmıyoruz. Kişisel temizliğimizde, evlerimizin temizliğinde olmazsa olmazımızdır. Bu durumu değiştirmek için küçük taşları üst üste koymaya başlarsan su kaynaklarımızın elimizden kaymaması için bir duvar örmüş oluruz. Bilinçsiz bir şekilde kullanılan sular hem bütçenize zarar veriyor hemde tüm insanlığa. 

Bunun önüne geçebilir miyiz? 

Tabii ki. Önlememiz için su tasarrufu nasıl yapılır bunun hakkında bilgimiz olması gerekiyor. Özellikle içilmeyen suların arıtılması bu savaşta çok büyük rol oynuyor. Su arıtması için Rainsoft su arıtma cihazlarını kullanabilirsiniz.


Su Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Su tasarrufu nasıl yapılır, evde yapılacak bazı durumlar söz konusudur onlara değineceğiz zaten. Ama su tasarrufu yapmanın bilincinden olmayan kişilerin sayısı gün geçtikçe artığından daha çok yük omuzlarımıza biniyor. Birilerinin onlara susuz bir dünyada tek bir meyvenin bile yetişmeyeceğini, çocuklarının susuz bir hayat yaşayacağını anlatması gerekli.

Gerekli bilgilendirmeleri yaptığımıza göre su tasarrufu yöntemlerini sıralamaya başlayalım:

Musluklarınızı Gereksiz Yere Açık Bırakmayın

Bildiğiniz üzere kullanım miktarına göre su faturaları gelmektedir. Sizin gereksiz yere açık bıraktığınız veya unuttuğunuz musluklar önemsiz gibi gözüksede çok büyük su kayıplarına sebep olur. Bu da eşdeğerinde sizin cebinizi kötü yönden etkileyecektir. Suyu kullanmamış olsanızda sonuçta sizin evde açık bırakıldı ve oradan su aktı. Hem cebinize hemde dünyaya olan bir sorun olur. O yüzden su tasarrufu yapmaya bir katkınız olsun. Musluklarınızı gereksiz yere açık bırakmayın.

Sebze ve Meyveleri Akan Suda Yıkamayın

Marketten aldığınız ürünleri akar suda yıkamayın. Sağlığınız için dışarıdan aldığınız besinlerin yıkanması tabii önemlidir. Bunu şöyle çözebilirsiniz, küçük bir kutunun içerisine aldığınız meyveleri ekleyin. Daha sonra o kabı su ile doldurun biraz beklemeye bırakın. 5 dakika kadar bekledikten sonra çok kısık suda o meyveleri sudan geçirin. Böylece kap içerisinde bulunduğu sürede meyve kirlerden arınır bu sayede su altında kısa süre tutarsınız.

Bulaşık ve Çamaşır Makinelerini Kullanın

Çamaşırların elde yıkandığını düşünsenize bundan 20 sene öncesi için gayet normal olan bu durum günümüzde çamaşır makinesi vara döndü. Buna rağmen halen insanlar bulaşıklarını elde yıkıyorlar. Bulaşık makineleri elde yıkamaya göre inanılmaz derecede su tasarrufu sağlıyor. Sadece makineleri kullanmak ne yazık ki yetmemekte çamaşır makinelerini ve bulaşık makinelerini Eko programlarıyla yıkamanız önerilmektedir. 

Duşa Girmek İçin Suyun Isınmasını Beklerken Suyun Boşa Akmasına İzin Vermeyin

Duşta geçirdiğiniz vakti kısaltıp, duş başlığından gelen suyun tazyikini azaltmamız önemli ölçüde su tasarrufu yapmamızı sağlar. Bu konuda tasarruf yapabileceğiniz bi konu bulunmakta. Duşa girdiğinizde sıcak suyun akması için bi süre suyu açık bırakırsınız o suyun altına yerleştireceğiniz kova sayesinde su boşa gitmemiş olur.

Bahçeniz İçin Sulama Aparatlarını Tercih Edin

Bahçeyi sulamak için kullanılan hortumlar, toprağın ihtiyaç duyduğu sudan fazlasını toprağa boşaltmakta. Bu durum en büyük israfların başında gelmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli aparatlar kullanabilirsiniz. Bu sayede toprağın ihtiyaç duyduğu su miktarını tek karşılamış olacaksınız. Hem cebinize hemde doğaya yararlı olacaktır

Yaptığınız tasarruflar birçok canlının hayatını kurtardığı gibi insanlığımızı da kurtaracaktır.

ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN